• PÅSK-REA! 20% på ALLT!

Fulgentin, möbelpolish (250ml)

  • 145 kr

Ajdå, det verkar som någon annan hann före och den här produkten är slutsåld.

Dela
Artikelnummer: 3717

Fulgentin - Möbelpolish & Möbelvård

Fulgentin är ett rengörings- och polermedel som grundar sig på ett svenskt gammalt recept från 1930-talet beståendes av mineraloljor, kolväten samt destillerat vatten. Det är skonsamt mot den yta som rengörs då det är helt fritt från silikon, syror och slipmedel och har en svag behaglig doft av lavendel. Det innehåller heller inga animaliska produkter.

Fulgentin är oerhört mångsidigt och kan användas på de flesta ytor som exempelvis trä (även målade, lackade och oljade), plast, metall, skinn mm. Det är lättarbetat, rengör på djupet, skyddar ytan och lämnar ett skinande resultat.

Användningsområden

Många yrkesgrupper använder Fulgentin i sin dagliga verksamhet. Möbelrenoverare, antikhandlare och museer runtom i landet rengör och vårdar sina klenoder med polishen. Då Fulgentin ej löser oxider är det ytterst lämpligt till allmogemålat med mycket beslag. Både trä och metall blir rent, men beslagen behåller sin patina.

En annan typ av företag som använder Fulgentin i sin dagliga verksamhet är saneringsbolagen. Sotskador som uppstår vid olika typer av bränder saneras på ett enkelt sätt med Fulgentin.

Musiker, instrumentmakare och pianotekniker har upptäckt hur enkelt man polerar och vårdar olika typer av instrument från fioler till flyglar med hjälp av Fulgentin. Och resultatet - helt perfekt!

Helt fritt från silikon, slipmedel och syror
- Fritt från silikon innebär att det inte lämnar någon form av beläggning kvar på ytan när du efterpolerat.
- Fritt från slipmedel innebär att du kan använda det på alla hårda ytor, så ofta du önskar utan att skada ytbehandlingen.
- Fritt från syror är bra på stenytor exempelvis marmor som är mycket känsligt för syratillsatser.

Här på Vintrotastic använder vi alltid Fulgentin som en sista behandling på alla möbler vi renoverar. Vi rekommenderar även att man använder Fulgentin för fortsatt underhåll och vård efter det att möblerna lämnat vår butik.

Bruksanvisning

1. Skaka flaskan väl

2. Tag Fulgentin på en mjuk, torr trasa eller trassel

3. Gnid in ytan tills den är helt fri från smuts, fläckar eller fett

4. Torka ytan med en torr trasa

Upprepa vid behov tills dess att ytan är helt ren.