• PÅSK-REA! 20% på ALLT!

Vintage skatter i Stockholm: Hitta unika fynd för din personliga stil

|25/04, 2023

Vintage skatter i Stockholm: Hitta unika fynd för din personliga stil

Stockholm är känt för sin fantastiska arkitektur, kultur och stil. Men vad många inte vet är att staden även erbjuder en guldgruva av vintage- och second hand-butiker som kan ge ditt hem en unik och personlig touch. Vintrotastic är din guide till Vintage i Stockholm, så följ med oss på en resa genom tid och rum och upptäck de bästa platserna för att köpa vintage heminredning från mitten av 1900-talet.

Vilken second hand är bäst i Stockholm?

För att hitta de bästa second hand-butikerna i Stockholm är det viktigt att veta vad du letar efter. Om du är ute efter vintage heminredning och möbler från 1950- och 60-talen, så är dessa butiker några av de bästa i staden:

  1. Vintrotastic: Vår egen butik erbjuder en fantastisk samling av vintage heminredning och möbler från mitten av 1900-talet. Vi har allt från soffor och fåtöljer, till lampor, tavlor och keramik. Vår passion för vintage-stil gör oss till en av de bästa Vintage Stockholm-butikerna.

  2. Modernity: Modernity är en high-end butik som specialiserar sig på skandinavisk och internationell modern design från 1900-talet. Här kan du hitta allt från möbler och belysning till keramik, glas och textilier.

  3. Retro, Etc.: Retro, Etc. är en charmig butik som säljer både vintage och second hand-varor. De har ett brett utbud av möbler, belysning och dekorativa föremål från 1900-talet.

Vad är skillnaden mellan vintage och second hand?

Begreppen "vintage" och "second hand" används ofta omväxlande, men det finns faktiskt en skillnad mellan dem. Vintage avser specifikt objekt som är minst 20-30 år gamla och har en viss stil eller känsla som är typisk för en viss tidsepok. Second hand däremot, innebär helt enkelt att objektet har haft en tidigare ägare och kan vara av vilken ålder eller stil som helst.

När det gäller heminredning och möbler, är vintage ofta mer eftertraktat eftersom det erbjuder unika och tidstypiska detaljer som inte går att hitta i moderna, massproducerade varor. Second hand kan dock vara ett bra alternativ om du letar efter något mer prisvärt och inte har något emot att föremålet saknar en viss tidstypisk stil.

Var köper man vintage?

För att köpa vintage heminredning och möbler i Stockholm finns det flera alternativ att välja mellan. Du kan besöka någon av de fysiska butikerna som vi nämnde tidigare i artikeln, som Vintrotastic, Modernity och Retro, Etc. Det finns även vintagebutiker och loppmarknader runt om i staden där du kan hitta unika fynd.

För den som föredrar att shoppa online finns det gott om möjligheter att hitta vintage heminredning från mitten av 1900-talet. Vintrotastic erbjuder till exempel ett brett utbud av objekt på vår webbplats, där du kan bläddra igenom vårt sortiment och enkelt beställa hem dina favoritfynd. Andra populära webbplatser för att köpa vintage inkluderar Blocket, Tradera och Bukowskis.

Vad klassas som vintage?

För att ett objekt ska klassas som vintage bör det uppfylla några grundläggande kriterier. Generellt sett anses objekt som är minst 20-30 år gamla och representerar en specifik tidsepok eller stil vara vintage. För heminredning och möbler från mitten av 1900-talet innebär detta att objekten bör vara från 1950-, 1960- eller 1970-talet och ha en stil som är typisk för den perioden.

Det är viktigt att notera att vintage inte nödvändigtvis innebär att objektet är i perfekt skick. Tvärtom kan mindre slitage och åldersrelaterade skavanker bidra till objektets charm och historia. När du köper vintage heminredning och möbler är det viktigt att vara uppmärksam på objektets skick och att det uppfyller dina förväntningar och behov.

Avslutande tankar

Stockholm är en fantastisk stad för vintage-älskare, med ett stort utbud av butiker och marknader där du kan hitta unika och tidstypiska objekt för ditt hem. Oavsett om du föredrar att shoppa i fysiska butiker eller letar efter second hand online, erbjuder Vintrotatic något för alla smaker och budgetar. Kom ihåg att hålla ögonen öppna för speciella fynd, och låt din personliga stil lysa igenom i ditt hem med hjälp av vackra vintage objekt från mitten av 1900-talet.

Besök Vintrotastic för att upptäcka vårt ständigt växande utbud av vintage heminredning och möbler, och låt oss hjälpa dig att skapa det perfekta hemmet för dig och din stil. Vintrotastic har både en fysisk butik i Gubbängen i södra Stockholm och finns även på nätet på www.vintrotastic.com.

Lycka till på din vintage-shoppingresa i Stockholm!